Кметът на София провери изпълнението на открит паркинг в "Дружба" (СНИМКИ)

photo_library
 • Кметът на София провери изпълнението на открит паркинг в "Дружба" (СНИМКИ)

  Снимка: Аделина Ангелова

 • Кметът на София провери изпълнението на открит паркинг в "Дружба" (СНИМКИ)

  Снимка: Аделина Ангелова

 • Кметът на София провери изпълнението на открит паркинг в "Дружба" (СНИМКИ)

  Снимка: Аделина Ангелова

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери вчера изпълнението на паркинг за 64 места при 68. блок в ж.к. "Дружба" заедно с кмета на района Ивайло Цеков и общинския съветник Лорита Радева.

Пети открит квартален паркинг се обособява след благоустрояване на междублоково пространство в район "Искър".

От Столична община споделиха, че в момента се оформят алеи и места за паркиране на открито в междублоково пространство. Ще бъде изградена и детска площадка и поставени пейки.

Проектът е част от новата програма на кмета на София Йорданка Фандъкова за облагородяване на така наречените "кални точки" в кварталите – места, на които основно се паркира върху тревната площ, което е сериозен източник на прах и кал. "Затова по предложения на кметовете на райони инвестираме в облагородяването на тези места, на които се оформят места за паркиране, зелени площи или места за почивка", сподели кметът на столицата.

Етажните собствености имат възможност да участват и по програмата на Столична община за обновяване и озеленяване на градинки пред блоковете "Зелена София", по която досега са благоустроени 1284 междублокови пространства и локални градини в София.

Йорданка Фандъкова провери и автоматизираната система за събиране на отпадъци. В район "Искър" пилотно е въведена нова автоматизирана система за събиране на отпадъци, чиито контейнери са с крачно автоматично отваряне. Отпадъците са изцяло затворени. На контейнерите е инсталирана система за предаване на информация за местоположение и количество отпадък.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отличници: Три първи места за екипите на Столичен инспекторат на ......

Три първи места завоюваха екипите на Столичен инспекторат на провелото се Еко е-рали "България". Състезателите спечелиха...

Прочети още keyboard_arrow_right