Кметът на София провери реконструираната ДГ №30 „Радецки“ в „Изгрев“ (СНИМКИ)

photo_library
 • Кметът на София провери реконструираната ДГ №30 „Радецки“ в „Изгрев“ (СНИМК

  Снимка: Столична община

 • Кметът на София провери реконструираната ДГ №30 „Радецки“ в „Изгрев“ (СНИМК

  Снимка: Столична община

 • Кметът на София провери реконструираната ДГ №30 „Радецки“ в „Изгрев“ (СНИМК

  Снимка: Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов заедно с кмета на „Изгрев“ д-р Делян Георгиев провериха реконструираната ДГ №30 „Радецки“ в столичния район „Изгрев“.

До края на юни детската градина ще започне да работи с приетите деца. Кметът Фандъкова поиска районната администрация и строителят на обекта да ускорят процедурата по въвеждане на обекта в експлоатация.

Детската градина е преизградена наново, конструктивно укрепена и са изпълнени мерки за енергийна ефективност. В нея ще има 8 групи - 6 градински и 2 яслени. Общата стойност на инвестицията е 2. 4 млн. лв. , обясниха от Столична община.

Сградата на Детската градина е построена през 1976 г. като комплекс от 8 едноетажни и двуетажни сгради с етернитови плоскости, които не отговарят на съвременните изисквания.

Реконструкцията на сградата стартира през февруари 2020г. Премахнати са всички външни и вътрешни етернитови панели, както и покривното покритие. Изпълнени са мерки за енергийна ефективност. В двора е направена нова детска площадка.

Другата седмица районната администрация ще обяви процедури за избор на изпълнител за нови три сгради за разширения на детски градини, обясни кметът на район „Изгрев“. По думите му се предвижда да бъдат изградени разширения към съществуващи детски градини - нов корпус към 30 ДГ, сграда за 2 групи към 49 ДГ и сграда за 2 групи към 23 ДГ.

По време на строителните дейности ще бъде подменен и водопровод на 49 ДГ и 23 ДГ, посочи Делян Столичният кмет настоя районната администрация да организира провеждането на процедурите за новите сгради максимално бързо, за да започне изграждането на обектите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Софийски имоти спечели делото срещу Капитолия, но едва ли ще им в......

Софийски имоти спечели съдебната сага срещу "Капитолия". Това става ясно от определинето на ВКС и съдът отказа да разгле...

Прочети още keyboard_arrow_right