Кметът на София провери строежа на детска ясла в "Стрелбище" (СНИМКИ)

photo_library
 • -

  Снимка: Столична община

 • -

  Снимка: Столична община

 • -

  Снимка: Столична община

 • -

  Снимка: Столична община

Основната ни задача е да осигуряваме повече места за децата в детските градини. Програмата, която изпълняваме, е за децата между три и шест години. Заедно с това работим и да има места за децата в детските ясли. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по времена проверка на строителните работи на детска ясла 35 „Вълшебство“ в кв. „Стрелбище“ на столичният район "Триадица".

Със строителството на допълнителната сграда местата в детското заведение се удвояват и вместо сегашните четири, то ще може да приюти осем групи. Очаква се строежът да приключи до края на м. октомври, а през ноември да бъде оборудвана. През декември в новата сграда вече ще бъде извършен прием на деца.

Допълнително към сградата ще бъдат построени и осем площадки за игра, ще бъде изграден и физкултурен салон. В рамките на строителството на новата сграда е освежена и старата, за да няма разлика между тях.

Яслата е специализирана и за деца със слухови проблеми и е единствената ясла с подобна дейност на територията на Столична община. Над 20 години екипът на детското заведение работи успешно с Центъра за ранна рехабилитация на деца с увреден слух и ползва услугите на техните дипломирани сурдопедагози. През годините в яслата са създадени всички необходими условия за интеграция на децата с увреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи, допълни зам.- кметът Дончо Барбалов, който също присъства на проверката.

До края на годината трябва да отвори врати и допълнителната сграда на детската ясла 31 „Палавници“ в район „Красно село“. Тя ще побира две групи, с което общо групите в яслата ще се увеличат до шест. Предстои другата седмица да започне и строителството на нова сграда за две групи и към СДЯ № 51 в район „Красна поляна“.

В момента в столицата се изграждат общо 25 детски градини и ясли, 12 от тях трябва да бъдат готови до Нова година. Очаква се те да приемат още над 300 деца.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Архитекти от Копенхаген, Истанбул и Белград са в журито на конкур......

Кметът Йорданка Фандъкова проведе среща с чуждестранните архитекти, които участват в международното жури на конкурса за ...

Прочети още keyboard_arrow_right