Кметът на София: За "Графа" отдавна са сезирани компетентните органи

Йорданка Фандъкова за ремонта на ул. Граф Игнатиев

Снимка: Столица.bg

Отдавна вървят проверки и цялата информация и документация за реконструкцията на ул. Граф Игнатиев е в поркуратурата, ОЛАФ и компетентните служби. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на въпросите свързани с подадения сигнал в прокуратурата. 

По-рано днес от неправителствена организация сезираха прокуратурата, че при спиране на строителните дейности с акт 10 на ул. Граф Игнатиев" работата е продължила. Така изпълнителят на ремонта Джи Пи Груп се облагодетелствал, като наваскал сроковете, а от Столична община не му наложили 240 000 лв. глоба на ден за закъснение и общо 4,2 млн. лв.

"Има 31 дни във връзка с лошо време през лятото на 2018 г., през които не се е работило. С акт 10 е спряна работата през зимата, както на "Граф Игнатиев", така и на обекти в Зона 4. Разбрах, че има сигнал за работа по време на акт 10 на 28 декември 2018 г. Не разбирам, каква е причината, ако има сигнал на 28 декември, да се споделя днес. Ясно е, че тече кампания, ясно е, че участват в нея, защото за мен е несериозно, а също и към гражданите. Сигнал от 28 декември да не го дадеш на възложителя! Ако нямаш доверие, дай го ДНСК, който е органът за строителството. От друга страна надзорът е признал два пъти по-малко дни, отколкото е поискал изпълнителят, защото е изискана информация от НИМХ с подпис и печат", коментира Йорданка Фандъкова.

"Знаете, че отдава вървят проверки и цялата информация е в прокуратурата и са сезирани всички органи, ОЛАФ и компетентни служби . Отново ще кажа, че това е част от продължаващата кампания, която предполага на час по лъжичка да изваждаш някаква информация и тя, разбира се, трябва отново да се проверява. За мен отговорната позиция е, че когато снимаш, че на 28 декември 2018 се работи и знаеш, че има акт 10,  е да дадеш сигнала на компетентните органи. Това е задължение на всеки един гражданин", каза столичният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За довеждащ транспорт до третия лъч на метрото ще бъдат купени 52......

За довеждащ транспорт до метрото в "Люлин" и "Овча купел" ще бъдат купени нови 52  електробуса. Това съобщи заместн...

Прочети още keyboard_arrow_right