Марко Маркула на SOFAIR: Необходими са повече градове като София `(СНИМКИ)

photo_library
 • SOFAIR в НДК

  Снимка: Столица.bg

 • SOFAIR в НДК

  Снимка: Столица.bg

Столична община е много активна в няколко пилотни проекти за чистотата на въздуха. Много е важно и използването на инструментите, какъвто е работилницата за иновации. А тя се проведе преди 2 седмици в София. Това каза  заместник-председателят на Европейския комитет на регионите Марко Маркула на конференцията SRFAIR в НДК, която продължава и в момента. 

Конференцията бе открита от столичният кмет Йорданка Фандъкова, която участва и в дискусията "Градове за по-чист въздух". На форумът се дискутираха теми като "Профилиране на замърсяването на въздуха, експертната гледна точка", "Трансформиране на градската мобилност" и "Партньорство за чист въздух". В панела за Трансформация на градската мобилност се включи и настоящият ресорен зам.-кмет Дончо Барбалов.

"Необходими са повече градове като София, които да са много активни в проектите за подобряване чистотата на въздуха. Нашата роля е да посочваме всичко онова, което е важно и неотложно за решаване. Ние трябва да насърчаваме членовете ни да предприемат действия в своите региони“, заяви Маркула. Според него най-важното е да има повече знания и да се увеличи информираността на гражданите. И тук била ролята на местната власт да предприема действия, насочени към гражданите.

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 121
нови дървета

Млади еколози от "Искър" участваха в инициативата "Да нахраним дърветата"(СНИМКИ)

Учениците от пети и седми клас на 68-о училище "Акад. Никола Обрешков" попиха ценни знания как трябва човек да се грижи за засадените дръвчета. Децата подхраниха с компост дръвчетата в двора на школотно им. И така участваха в инициативата "Да нахраним дърветата", която е организирана от администрацията на район "Искър" по предложение на общинския съветник Лорита Радева- председател на Постоянната комисия по опазване на околната срледа към СОС. "Да нахраним дърветата" е продължение на миналогодишната инициатива на Лорита Радева и кмета на "Искър" Ивайло Цеков, при която дръвчета бяха засадени в дворовете на училища и детски градини. На децата от 68-о училище беше обяснено, че компостът е специален тор, който се прави чрез преработка на сухи клони, листа и окосена трева. И че този процес се случва недалеч от нас - в компостиращи инсталации за зелени отпадъци, които са част от голямата система за преработка на отпадъци на София. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Йорданка Фандъкова: Смених ограничителите на "Граф Игнатиев" заради безопасността на хората...

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май. Това съобщи кметът на столицата Йорданка...

Прочети още keyboard_arrow_right