Масирани проверки и глоби за замърсяване на околната среда в София

проверки

Снимка: Столица.bg

Екипи на Столичния инспекторат са засилили проверките на обекти, които генерират емисии. Това се прави във връзка с отчетени през последните дни от АИС превишения  на средноденонощните норми за ФПЧ10.
 
От понеделник насам са  проверени 20 строителни обекта и са направени 7 акта за установяване на административни нарушения. Като най-много са глобите за излизане на камиони от строежи без измита ходова част,  липса на съоръжения за измиване, натрупване на строителни материали и земни маси извън строителната площадка и възпрепятства свободното преминаване на гражданите. 
 
Продължава и метенето и миенето на основни пътни артерии в града.  При сигнали за нерегламентирано горене на отпадъци Столичният инспекторат заедно с екипи на районните администрации и полицията  извършват проверки на място и при установяване на нарушения налагат глоби и  съставят актове.
 
При прогнози за превишения на средноденонощните норми за ФПЧ10. Столична общинна предприема извънредни мерки като освен проверките на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици, проверки на строителни обекти, генериращи емисии, машинно метене и миене , призовава гражданите да не използват лични МПС, а обществен транспорт. Освен това препоръчва при възможност да не използват дърва и въглища за огрев, а да преминат към алтернативно отопление. 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

МОН дава 2 терена за детски градини в район Студентски...

Министерство на образованието дава на Столична община два държавни терена за изграждане на детски градини и училище в ра...

Прочети още keyboard_arrow_right