Медийната грамотност чрез STEM център влиза във Втора английска гимназия в София

Медийната грамотност чрез STEM център влиза във Втора английска гимназия в

Снимка: Столица.bg

С вкарване на още технологии и виртуални лаборатории чрез STEM център столичната Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" става едно от най-модерните училища в страната.

От началото на новата учебна година в общинското училище ще има часове по медийна грамотност и разширяване на образователния модел „едно към едно“, което е разширяване на иновациите, коментира зам.-директорът Весела Иванова пред Радио София.

Ади Конедарева от Втора английска е първия сертифициран Google трейнър в София

„Изборът на иновацията STEM център беше свързан с постиженията, които имаха наши колеги и ученици в областта на природните науки и технологиите и идеята на тези иновативни учители да се разчупи образованието. Да се случи нещо ново, нещо по-модерно, да се използват технологиите смислено, така че да улесняват работата на учителя и новите методи на преподаване да бъдат по-атрактивни за учениците.

"За нас е важно учениците ни да бъдат научени как да се ориентират в информацията, как да работят с нея, как да я търсят, анализират. Как да различават фалшивите от истинските новини и въобще как да развият критическото си мислене и има много работата по тази иновация", допълна зам.-директорът.

Втора английска "Томас Джеферсън" разби шаблона и стана първото Google училище в София

Все още не са планирани часовете по медийна грамотност в учебната програма, но теми ще бъдат разглеждани по български език и литература, по чужди езици, история и цивилизации, информационни технологии, както и в часовете по гражданско образование.

В училището продължава третият етап на образователния модел „Едно към едно“. При него всеки учител и всеки ученик разполага с електронно устройство и на базата на този начин на преподаване на практика няма нужда от хартиени учебници. Самите учители и ученици са ползватели, но и самите те се превръщат в създатели на образователни ресурси.

Посрещнаха Вим Вендерс с хляб и сол във Втора английска в София (СНИМКИ)

И в момента 16 от 35 паралелки вече работят по този начин. В "Томас Джеферсън" е и една от най-иновативните преподавателки Ади Конедарева - първият учител в София със сертификат от Гугъл за трейнър.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици ще разказват за София в конкурс-обучение Работилница за т......

Стартира регистрацията на учениците за участие в ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане &nd...

Прочети още keyboard_arrow_right