Монтират ограничители до пешеходни пътеки на "Ал. Стамболийски" в София (СНИМКИ)

photo_library
 • Монтират ограничители до пешеходни пътеки на "Ал. Стамболийски" в София

  Снимка: Фейсбук

 • Монтират ограничители до пешеходни пътеки на "Ал. Стамболийски" в София

  Снимка: Фейсбук

Следващите булеварди, които ще бъдат обезопасени са "Христо Ботев" и "Мария Луиза"

Столична община започна монтажа на ограничители, за да се гарантира безопасността на преминаващите по пешеходни пътеки в София. Физически ограничители ще се поставят в зоните преди пешеходните пътеки по основни булеварди в столицата, съобщи зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиан Кръстев.

Монтажът стартира от бул. Александър Стамболийски. Ще бъдат обезопасени пешеходните пътеки по цялото продължение на булеварда. Следващите места, на които ще се монтират ограничителните елементи ще са по протежението на бул.Христо Ботев и бул.Мария Луиза. По тези булеварди са констатирани множество нарушители, паркиращи в зоната на пешеходните пътеки по тези булеварди.

С допълнителените елементи ще се гарантира добрата видимост на водачите към пешеходните пътеки и пресичащите пешеходци. Причината поставянето на ограничители и и неправилното паркиране в зоната на кръстовища и непосредствено преди пешеходни пътеки. А нарушенията създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия с пешеходци.

Спрените автомобили значително намаляват видимостта към пешеходните пътеки и повишава предпоставките за ПТП, както на водачите на ППС, така и на самите пешеходци, които пресичат на пешеходните пътеки, коментира Кристиан Кръстев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

С физкултурен салон и сграда за 11 класни стаи разширяват 9-а Фре......

Още едно столично училище ще премине на едносменен режим на обучение. това ще стане възможно след разширението на 9-а Фр...

Прочети още keyboard_arrow_right