Над 350 млн. лв. е инвестирала Столична община в образователна инфраструктура

Столична община

Снимка: Столица.bg

Една от най-големите инвестиции на Столична общита са в образованието. Пред последните 10 години в образователна инфраструктура са вложени над 350 млн. лв.  Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. Изчисленията са направени от зам.-кметът Ирина Савина.

Това са средства, които са инвестирани в образователна инфраструктура през последните 10 години. В нито един период от управлението на Столична община не са давани толкова много пари за строителство, ремонти, реконструкции и разширяване на материалната база в образованието. С тези пари са построени детски градини, училища, спортни площадки и физкултурни салони, коментираха от Столична община.

Само през 2018 г. в София са построени три нови училища - в Бусманци, Герман и район Триадица. Продължава и разширението на Първа английска гимназия, като първата част приключи през 2018, а втората част - физкултурен салон и столова, ще са готови през 2019 г.

Образованието е един от водещите приоритети освен на кмета Фандъкова, но и в Бюджет 2019 на местната власт. Една от целите на кмета е всички ученици в София да преминат към едносменен режим на учебния процес. Именно затова се насочват средства за разширение на образователната инфраструктура.

В Столична община има 175 общински училища, в 95 от тях децата учат в една смяна. След разширението на още 4 учебни заведения. В район Илинден -  43 училище, врайон витоша - 64 училище, в район Въбница - 175 училище и Първа английска гимназия също ще преминат към една смяна след приключването на разширенията и ремонтите. 

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

Столична община прави програма за въздуха до 2026 г. с европари...

Столична община ще прави програма за подобряване на въздуха в София за периода от 2021 - 2016 г. Финансирането на порект...

Прочети още keyboard_arrow_right