Над 600 проверки на обекти - източници на замърсяване в София

-

Снимка: Столичен инспекторат

През март на територията на София екипите на инспектората са извършили 549 проверки на обекти, на които се извършват строителни дейности, съобщават от Столична община.

Проверяващите са съставили 121 акта за установени нарушения, от които 63 на физически лица и 58 на строителни фирми. Нарушенията са за липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение, липса на оросителна техника при разрушителни дейности и др.

Най-честите нарушения проверяващите от Столичен инспекторат са установили в районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“, „Подуяне“, „Панчарево“ и „Слатина“.

Инспекторите са извършили и над 50 проверки на обекти като автосервизи, пунктове за смяна на гуми, складове и цехове по сигнали за начина на отопление, за имоти с нерегламентирано горене на отпадъци и др.

Проверките са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел е да се провери спазват ли се изискванията за чистота и недопускане на замърсяване на околната среда и въздуха.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Окосиха градинките в столичните "Гоце Делчев" и "Ив. Вазов"...

Продължава поетапната коситбата в междублоковите пространства в столичния район Триадица и тази седмица.   Пре...

Прочети още keyboard_arrow_right