НАГ обяви международен конкурс за нов пешеходен мост в Южния парк

НАГ обяви международен конкурс за нов пешеходен мост в Южния парк

Снимка: НАГ

Съоръжението ще е над ул. Бяла черква, за първите три идейни проекта в класирането ще има награди от 20 000 лв., 15 000 лв. и 10 000 лв.

Международен конкурс обяви Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община за изграждане на пешеходен мост над ул. Бяла черква до Южния парк. Крайният срок за подаване на конкурсните проекти е 17:30 часа на 29 септември 2022 г. в деловодството на НАГ, ул. „Сердика“ № 5.

Обявяването на класирането на участниците в обществената поръчка ще е на 7 октомври 2022 г., съобщиха от НАГ. 

Идейният проект трябва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на различно ниво от автомобилния трафик двете части на Южния парк по естествен и безпрепятствен начин, спомагайки за многократно увеличаване на пешеходното и велосипедното движение в парковата зона, с което ще се подобри и достъпа до зелените територии на София от населението и гостите на града, пише в заданието на обществената поръчка.

С изграждането на новата мостова конструкция и прилежащите зони на практика ще завърши сливането на трите зони: Южен парк – първа част, пространството около НДК, Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрекъснато и мащабно парково пространство.

Документацията за участие на български и английски език може да се види и изтегли от раздел „Профил на купувача” на Столична община в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

За идейните проекти, класирани от журито на първите три места са предвидени парични награди - 20 000 лв., 15 000 лв. и 10 000 лв.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община пусна нови публични регистри в услуга на софиянци...

Два нови публични регистъра, които предоставят общо 6 вида справки, са достъпни вече в сайта на Столична община. Единият...

Прочети още keyboard_arrow_right