НАГ пусна мобилното приложение за "Административна карта" на София

Ново мобилно приложение за НАГ

Снимка: НАГ

През телефоните може да се видят със строежи, регулация, кадастрален план, зони на строителни граници и други може да се гледат на мобилните телефони.

Административната карта на София, със строежи, регулация, кадастрален план, зони на строителни граници и други може да се гледат на мобилните телефони. Направления "Ахитектура и градоустройство" пусна  мобилното приложение NAG.Mobile за Андроид, съобщиха от НАГ.

Така от днес гражданите и представителите на бизнеса имат възможност да ползват новите функционалности в мобилното приложение. То предоставя достъп до "Административна карта" на Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична Община, на потребителите на операционна система Android на Google Inc.

Това бе обещано от главният архитект на София Здравко Здравков в края на 2019 г. и вече е реалност. За iOS все още има разговори и се очаква приложението да бъде пуснато до края на годината.

Чрез NAG.Mobil вече има достъп до инструменти за визуализация на данни от планове за регулация, кадастрален план, зони на строителни граници, застрояване, аерофото заснемане, административни карти и други. Включва инструменти за GPS локация, визуализация на данни от DWG/DXF файлове.

В момента все още не се визуализират градоустройствените заповеди и решенията на Столичен общински съвет, тъй като предстои до февруари да бъдат привързани към картата, съобщиха от НАГ.

Новите функционалности включват на NAG.Mobil включват:

- преглед на атрибутни данни при посочване на обект от картата

- сваляне на прикачени файлове към обект (административни актове - Разрешения за строеж, разрешения за поставяне, разрешения за строеж за благоустройствени обекти, заповеди и други).

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Нови тролеи сменят старите столични "Икаруси" догодина...

От догодина машините, които се движат по маршрутите на тролеи 1, 6, 7 и 9  ще бъдат нови, дело на чешката компания ...

Прочети още keyboard_arrow_right