Наградиха Йорданка Фандъкова за приноса ѝ към гражданското общество

награди столична община

Снимка: Столична община

Награда за приноса ѝ към гражданското общество получи кметът на София Йорданка Фандъкова. Почетният знак на Фондация "Българска памет" ѝ бе връчен от д-р Милен Врабенски. Фандъкова бе отличена и със специалния приз на Информационен портал за НПО в България за подкрепата ѝ към гражданския сектор, съобщиха от Столична община.
 
Признанията Фандъкова получи по време на връчването на наградите „Европа“ на Столична община, учредени във връзка с 10-годишнината на Програма „Европа“.
 
За отличията се състезаваха всички 351 проекта, направени по Програма „Европа“ от 2009 година досега. Ето и част от отличените: 
- за проект с принос за развитие на гражданското общество получи награда „София – град без екстремизъм и омраза“, дело на Фондация „Маргиналия“ през 2018 г. в партньорство с „Интернет общество – България“.
-за проект, налагащ европейски добри практики, отличието получи  „Павилион 19“, реализиран от Фондация „Гъливер клиринг хауз“ през 2016, 2018 и 2019 г. в партньорство с Гьоте институт – България и район „Възраждане“ .
-за проект, развиващ гражданско образование и култура, получиха призове „Развиване на гражданска грамотност у учениците с интерактивни методи“, реализиран от Фондация „Заедно в час“ през 2018 г. и „Изкуството в контейнер – развитие на сътрудничества между ОКИ Дом на културата „Искър“ и НПО за работа с невключени публики“, реализиран от Сдружение „Нови публики“ през 2017 г. в партньорство с Фондация „Арт Офис“, Фондация „Асоциация Информбюро“ и ОКИ Дом на културата „Искър“.
- за  проект, допринесъл за социализиране на градски пространства, получиха признание проект  „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас", реализиран от Фондация „Биоселена“ през 2018 г. в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ и район „Красно село“ и проект „Създаване на читалня в Туристическия център на София в Градската градина“, реализиран от Сдружение за градски читални през 2015 г.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Трябва ли да има Книжен пазар на Славейков?
 • Да, ембламатично е (14%, 700 Гласове)
 • Да, празно изглежда без книжен пазар (3%, 144 Гласове)
 • Не, има толкова книжарници наоколо (32%, 1644 Гласове)
 • Не, така ми харесва повече (51%, 2569 Гласове)
 • Не мога да преценя (0%, 15 Гласове)
Общо гласували: 5072 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глоби за замърсяване на пътя за три строителни фирми във "Витоша"......

Три строителни фирми от район "Витоша" са глобени от екипи на Столичен инспекторат за замърсяване на пътните платна от н...

Прочети още keyboard_arrow_right