Наградиха Йорданка Фандъкова за приноса ѝ към гражданското общество

награди столична община

Снимка: Столична община

Награда за приноса ѝ към гражданското общество получи кметът на София Йорданка Фандъкова. Почетният знак на Фондация "Българска памет" ѝ бе връчен от д-р Милен Врабенски. Фандъкова бе отличена и със специалния приз на Информационен портал за НПО в България за подкрепата ѝ към гражданския сектор, съобщиха от Столична община.
 
Признанията Фандъкова получи по време на връчването на наградите „Европа“ на Столична община, учредени във връзка с 10-годишнината на Програма „Европа“.
 
За отличията се състезаваха всички 351 проекта, направени по Програма „Европа“ от 2009 година досега. Ето и част от отличените: 
- за проект с принос за развитие на гражданското общество получи награда „София – град без екстремизъм и омраза“, дело на Фондация „Маргиналия“ през 2018 г. в партньорство с „Интернет общество – България“.
-за проект, налагащ европейски добри практики, отличието получи  „Павилион 19“, реализиран от Фондация „Гъливер клиринг хауз“ през 2016, 2018 и 2019 г. в партньорство с Гьоте институт – България и район „Възраждане“ .
-за проект, развиващ гражданско образование и култура, получиха призове „Развиване на гражданска грамотност у учениците с интерактивни методи“, реализиран от Фондация „Заедно в час“ през 2018 г. и „Изкуството в контейнер – развитие на сътрудничества между ОКИ Дом на културата „Искър“ и НПО за работа с невключени публики“, реализиран от Сдружение „Нови публики“ през 2017 г. в партньорство с Фондация „Арт Офис“, Фондация „Асоциация Информбюро“ и ОКИ Дом на културата „Искър“.
- за  проект, допринесъл за социализиране на градски пространства, получиха признание проект  „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас", реализиран от Фондация „Биоселена“ през 2018 г. в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ и район „Красно село“ и проект „Създаване на читалня в Туристическия център на София в Градската градина“, реализиран от Сдружение за градски читални през 2015 г.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Къде ще прекарате лятото?
 • В София (38%, 70 Гласове)
 • На българското черноморие (22%, 41 Гласове)
 • Гърция или чужбина (28%, 51 Гласове)
 • На село (7%, 12 Гласове)
 • Не съм решил (5%, 10 Гласове)
Общо гласували: 184 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Йорданка Фандъкова: Върнаха ни сградата на "Пиротска", става детс......

София ще има първата специализирана детска поликлиника. Сградата на Центъра по накомании ще бъде освободена и на нейно м...

Прочети още keyboard_arrow_right