Нова сграда приема още 70 деца в ДГ "Вълшебство" в Павлово (ВИДЕО и СНИМКИ)

photo_library
 • Нова сграда към 37 ДГ Вълшебство в кв. Павлово, район Витоша

  Снимка: Столица.bg

 • Нова сграда към 37 ДГ Вълшебство в кв. Павлово, район Витоша

  Снимка: Столица.bg

 • Нова сграда към 37 ДГ Вълшебство в кв. Павлово, район Витоша

  Снимка: Столица.bg

Просторна и нова сграда, която е разширение на 37 детска градина "Вълшебство" в Павлово, район "Витоша" ще приеме още 70 деца през есента. Пристройката ще е готова до края на август. Вече е избрано и обзавеждането за новите 3 групи, с който общо в градината ще станат 11. В момента там участ 250 деца и има 2 яслени групи, видя Столица.bg.

Изграждането на новата сграда, която е свързана с топла връзка към съществуващата е финансирано с 1,2 млн. лв. от Столична община. Днес да провери как вървят строителните дейности там бе кметът на София Йорданка Фандъкова.  Общо за район Витоша, за тази година, са предвидени 3,7 млн. лв. за обновяване и строителство. За първи път малчуганите във "Вълшебство" ще имат и физкултурен салон.

Заедно с Фандъкова бе и районният кмет на "Витоша" инж. Теодор Петков и заместникът му Кънчо Кънев. За обзавеждането на новопосторената сграда е пусната и процедура за оборудването, което ще е около 60 000 лв., а директорът ще отговоря да разположението на мебелите, цветовете в помещенията, креватчета и други детайли около обзавеждането на двете нови групи.

Пристройката е на два етажа и всяка група ще е на отделен етаж от 200 кв. м. площ. Строителството се изпълнява от фирма "Булстрой Груп". то бе започнато през 2018 г. и скоро сградата ще е готова. 

"И аз се казвам Йорданак и съм от Перник. Сега като им кажа, че съм ви видяла, няма да ми повярват", радваше са на Йорданка Фандъкова една от учителките. Докато вървят строителните дейности малчуганите се забавляваха в двора на градината на ново игрище за минифутбол. След завършването на строителството в двора ще има и още нова площадки за малчуганите.

"Това е един от натоварените квартали и с новата сграда ще решим проблема с местата в квартала. Пак повтарям, че новите градини и училища е грижа за младитете семйства и децата, защото това е бъдещето", каза столичният кмет пред журналисти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Йорданка Фандъкова: Върнаха ни сградата на "Пиротска", става детс......

София ще има първата специализирана детска поликлиника. Сградата на Центъра по накомании ще бъде освободена и на нейно м...

Прочети още keyboard_arrow_right