Нова сцена на открито ще събира хората на изкуството в София

Нова сцена на открито ще събира хората на изкуството в София

Снимка: Столична община

Нова сцената на открито ще събира артисти и хора на изкуството в столицата, съобщават от Столична община (СО). Атрактивното арт кътче е кръстено VOX POPULI и е разположено в Княжеската градина, до паметника на Съветската армия. То е изградено с подкрепата на СО и е част от Културния календар на София в раздел „Открити сцени“.

Сценичният павилион ще остане отворен до края на октомври и ще предложи разнообразна артистична програма. Инициативата е свързана с дейността на „Студио за документален театър VOX POPULI“, което беше създадено преди 10 години.

Необичайното, иновативно и съвременно пространствено решение за театър ще присъства в градската среда подобно на „жив билборд“ – зад витрините му ще тече спектакъл с осветление и аудио система, което ще позволява на разположените около него зрители да „влязат“ пълноценно в действието. Дървената сценична площадка пред павилиона, както и откритото пространство около него ще дават възможност за провеждане на различни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветен и в него ще се прожектира видео съдържание – също част от програмата със събития.

„Още през 2020 г. екипът на VOX POPULI започва да търси нови стратегии за достъп до публики – от една страна заради рестрикциите, наложени от извънредното положение, от друга - заради органичната нужда да се излезе от театралната зала и да се стигне до хората, да бъде извадена театралната акция на открито и документалният театър да се срещне с реалността, от която той възниква“, казват отганизаторите.

Програмата на събитията ще бъде публикувана във Фейсбук страницата на Студио за документален театър VOX POPULI.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Заводът за отпадъци на София не работи ефективно, показа проверка......

Столичното предприятие за третиране на отпадъци има множество проблеми в цялата верига. Това показа проверката, извършен...

Прочети още keyboard_arrow_right