Нови възможности за спорта предлагат общински съветници от ГЕРБ-СДС в СОС (СНИМКИ)

photo_library
 • Нови възможности за спорта предлагат общински съветници от ГЕРБ-СДС в СОС (

  Снимка: СОС

 • Нови възможности за спорта предлагат общински съветници от ГЕРБ-СДС в СОС (

  Снимка: СОС

Общински съветници от ГЕРБ-СДС предлагат изменения в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти и за финансовото подпомагане на спортната дейност на територията на СО.

С тях ще се улесни изграждането на спортни обекти в столицата, ще се даде възможност - терени, които са неизползваеми да се превърнат в облагородени и притегателни за софиянци и гостите на града места, ще се даде по-голям шанс за публично-частно партньорство в тази област и не на последно място - Наредбата ще се синхронизира със Закона за спорта.

За да бъдат отстранени нормативните несъответствия се предлага да отпадне ограничението, според което само обекти – частна общинска собственост, могат да бъдат предмет на право на строеж и право на ползване, както и да отпадне ограничението, според което само обекти – публична общинска собственост, могат да бъдат предоставени на концесия.

Какво на практика означава това – дава се възможност да се учредява право на ползване и право на строеж безвъзмездно за срок до 30 години в полза на спортен клуб, спортна федерация, обединен спортен клуб.

Това ще е възможно, след като се открие процедура с решение на СОС, кандидатът подаде заявление до кмета, в което представя инвестиционната си програма, в срок от два месеца то бъде публикувано и преминало през обществени обсъждания. В случай на постъпили повече от едно предложение – комисия по избор на изпълнител отсява проектите и СОС взима окончателно решение.

„За 2021-а година близо 3,3 млн. лева са отделени за спортни дейности в София. С промените в Наредбата ще дадем възможност на много повече клубове и спортни федерации да инвестират в спортни съоръжения, които са на общински терени. Другата възможност, която измененията ще дадат е повече типове терени да могат да се използват за изграждане на спортна инфраструктура.“ – коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който е един от инициаторите на нормативните промени.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичен инспекторат глоби мъжа, отрязал антипаркинг колче с флек......

Столичен инспекторат санкционира мъжа, отрязал с флекс антипаркинг колче. За нарушението, което е станало в 9.30 ч. вче...

Прочети още keyboard_arrow_right