Обновяват софтуера за местните данъци в столицата

Обновяват софтуера за местните данъци в столицата

Снимка: pixabay

Нова версия на софтуера за местни данъци и такси "Матеус" ще бъде инсталирана през следващите дни в районните данъчни отдели на Столична община, съобщиха от дирекция "Общински приходи".

Целта е да се подобрят функциите за обработка на информацията в административните масиви. По време на инсталирането може да възникне забавяне на обслужването в съответните данъчни отдели, предупреждават от Столична община.

Софтуерът "Матеус", който беше разработен от Информационно обслужване преди повече от 10 години, позволява на общинската администрация да улесни комуникацията с клиентите си и да подобри качеството на обслужване.

„Матеус" дава възможност за извършване на плащания на ПОС терминали в касите на данъчните служби в общините. Системата има и приложение, което позволява онлайн проверка на задълженията на данъчно задължено лице към общината.

Освен това системата дава възможност за лесно администриране и поддържане на регистър на гражданите, регистър и обработка на документи и декларации, задължения и плащания, осчетоводяване и отчетна дейност.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Второ издание на творческата лаборатория за млади хореографи „Хел......

От 12 до 24 юни 2023 ще се състои второто издание на образователния проект на Столична община в подкрепа на млади българ...

Прочети още keyboard_arrow_right