Обучават децата от 7-о ОДЗ как да реагират при земетресение

 • Аварийно звено на Столична община

  Снимка: Столица.bg

Децата от 7-о ОДЗ "Детелина" в кв. Гоце Делчев минаха на обучение какво да правят при земетресение. "Трябва да се скрия под рамката на вратата и когато мине първия трус тогава да си взема дрехите и да излизам", каза малкият Мартин. Обучението е пилотно и се осъществява от дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.

"Децата трябва да знаят, че не трябва да се блъскат и да не изпадат в паника", коментира учителка. За днешното занимание децата бяха изведени и вкарани в безопасна палатка. Целта е обучението за природни бедствия да обхване по-голям брои детски заведения.

Аварийното звено има изготвена програма и график, по който ученици от столичните училища минават на обучение. Във вторник и сряда ще има четвъртокласници, който ще бъдат поставени в реална обстановка на полигона на дирекция "Аварийна помощ и превенция" във вилна зона "Градище".

 

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 137
ремонт на Софийска вода

Тръгва изграждането на канализационен клон в "Кръстова вада"- запад

От неделя започва първият етап по строежа на Главния канализацион клон I в квартал "Кръстова вада"- запад. Направата му ще даде възможност да се изгради поетапно канализацията в квартала, да се направи отводняването на част от района и на пробива на бул. "Тодор Каблешков" към бул. "Черни връх". Неговото строителство ще започне след края на отчуждителните процедури, съобщиха от Столична община. Главният канализационен клон I ще се направи за 150 дни.Сумата от 1,5 млн. лв е осигурена от ПУДООС и бюджета на Столична община. Работите по направата на колектора ще са основно по улица "Хенрик Ибсен"/"Сребърна"/ и автомобилното движение по нея ще е доста затруднено. За да не се затваря напълно улицата,строителните работи ще вървят поетапно. 817-метра от първия етап на канализационния клон по "Хенрих Ибсен" и улица "Никола Крушкин- Чолака" ще се правят на десет части. Ето и съветите на Столична община за по-бързо придвижване в участъка и алтернативни маршрути: -За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и от там по ул. „Тодор Каблешков“;-За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“;-За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.       Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Отмени се протест, от Московска 33 ще финансират проекти за детски градини...

Насроченият за утре протест на Национален инициативен комитет за качествено и иновативно образование на Московска 33 се ...

Прочети още keyboard_arrow_right