ОИЦ-София представи Програмната стратегия за развитие на човешките ресурси

ОИЦ-София представи Програмната стратегия за развитие на човешките ресурси

Снимка: Столична община

Екипът на Областен информационен център София представи програмната стратегия, както и предвидените мерки по Приоритет 1 „Насърчаване на заетостта и развитието на умения“, разписани в проекта на новата Програма за развитие на човешките ресурси.

Програмата е ориентирана към преодоляване на предизвикателствата в сферата на пазара на труда и на пречките пред социалното включване на уязвими групи от обществото. Програмата е на обща стойност 1 947 904 494 евро. Проектът се финансира от Европейския социален фонд и е ориентиран към постигането на цел на политиката (ЦП) 4 "По-социална Европа - реализиране на европейския стълб на социалните права".

Програмата обхваща 3 основни приоритета - Насърчаване на заетостта и развитието на умения,  Социално включване и равни възможности,  Интегрирани териториални инвестиции и Техническа помощ.  В обхвата на специфична цел са предвидени мерки за насърчаване на участието на жените на пазара на труда, с цел по-добрият баланс между професионалния и личния живот.

От Столична община обясниха, че е предвидено  и финансиране на проекти за осигуряване на здравословна и добре приспособена работна среда. Ще се насърчава ученето през целия живот, по-специално гъвкавите възможности за повишаване на квалификацията, улесняването на преходите в професионалното развитие и насърчаването на професионалната мобилност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Глобиха строителна фирма за ограда на тротоара на ул. "Г. Бакалов......

Столичен инспекторат глоби строителна фирма  за поставяне на плътна строителна ограда на тротоара на ул. "Г. Бакало...

Прочети още keyboard_arrow_right