Начална страница / Столична община / Още две бебета от ин витро програмата на Столична община

Още две бебета от ин витро програмата на Столична община

Две момиченца близнаци се родиха, благодарение на донорската ин витро програма на Столична община. Бебетата проплакаха в общинската АГ болница “Шейново” на 18 януари и се чувстват много добре, съобщи Дончо Барбалов в социалната мрежа.

Едното момиченце е с мерки 2,540 кг и 49 см, а другото – 2,500 кг и 48 см, съобщи директорът на болницата д-р Румен Велев. Родителите не са се ползвали от правото за избор на екип, а раждането е било с Цезарово сечение.

Семейството от няколко години прави опити да се сдобие с дете, но щастието им се усмихна и то с близнаци, след като се включиха в донорската ин витро програма на СО за финансово подпомагане на жени с репродуктивни проблеми.

Общо родените в резултат на общинската инициатива вече са 9, от които 5 момчета и 4 момичета.

Донорската програма на СО стартира през втората половина на 2015 г. Тя е създадена съвместно с организациите “Майки за донорство” и “Искам бебе”. Всяка година от общинския бюджет се отпускат по 70 000 лв. за ин витро процедури. Доклад за финансиране на програмата със същата сума и през тази година вече е внесен и трябва да се гласува от Столичния общински съвет.
Не всички двойки, които участват в програмата, съобщават дали процедурите се увенчават с успех, затова не винаги има обратна информация за отделните случаи.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Пристигат автобусите за линиите към Витоша

Следващата седмица в София пристигат автобусите, които ще обслужват линиите до Витоша. Те са 10 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *