От понеделник започва миенето на улици в центъра на София

От поведелник започва миенето на улици в центъра на София

Снимка: Столица.bg

Поетапно започва миенето на карета и улици в централните райни на София. От понеделник по график ще се чистят улиците, а графикът е публикуван на сайта на Столичен инспекторат.

В понеделник дейностите ще започнат от район "Красно село" от каре, в което попадат улиците: бул. "Генерал М.Д.Скобелев", от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония" - нечетни номера от пл."Руски паметник" до бул."Христо Ботев", ул."Св.Иван Рилски" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до ул."20-ти Април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул."20-ти Април" от бул. "Христо Ботев" до бул."Македония" ул."Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония", съобщиха от Столичен инспекторат.

На етапи ще се мият карета в районите "Възраждане", "Оборище", "Средец", "Лозенец" и "Триадица". Във връзка с миенето се въвежда забрана за спиране  и паркиране на автомобили в посочените улици. Гражданите е добре да следят графика, за да не паркират автомобилите по улици, които ще се мият. В противен случая ще бъдат вдигани от паяк и премествани в съседни улици.

Почистени от понеделник ще бъдат и улиците между бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев" и ул. "Позитано". Временно се закриват се и участъци от зоните за платено паркиране - „синя" и „зелена" зони, както и „служебен абонамент" за периода на миенето.

Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 7.30 ч. до 16.30 ч. от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите, предупреждават от Столичен инспекторат.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Кметът на София е номиниран за изпълнителен президент на Съвета н......

Столична община получи поредното признание в Европа в лицето на кмета Йорданка Фандъкова. Националното сдружение на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right