Отново приемат документи за безплатна подмяна на стари печки на твърдо гориво в София

-

Снимка: Столична община

Подновява се приемът на документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични алтернативи по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”, припомнят от район "Надежда" в столицата. Поканата за кандидатстване ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта, но не по-късно от 30.04.2024 г.

Кампанията обхваща кварталите „Абдовица“, „Димитър Миленков“, „Филиповци“, „Требич“, „Обеля“, в.з. „Малинова долина“ и селата Волуяк, Мрамор, Чепинци, Негован, Световрачене, Кубратово, Бусманци, Казичене, Кривина, Владая и Мърчаево.

Кандидатите ще могат да избират следните алтернативни форми на отопление, вместо твърдото гориво: уреди на пелети, уреди на природен газ и климатици. Условията за кандидатстване, допустимото отоплително оборудване, необходимите документи, място за подаването им и телефони за контакт можете да намерите в поканата за кандидатстване.

Кандидатът следва да е заплатил дължимите към момента на кандидатстването местни данъци и такси за недвижимия имот, в който ще се подменя/т отоплителното/ите устройство/а.

Над 5000 домакинства в София смениха старите печки с модерно отопление

За район „Надежда“ приемът на документи е в офис „Илиянци“ : бул. „Рожен“ 61, в сградата на НЧ „Отец Паисий“ 1930, от южната страна на сградата.
Лице за контакт: Александър Димитров
Телефон за контакт: 0882 030 818

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинска полиция ще пази около къпалнята „Мария Луиза" в София...

Екипи на общинска полиция ще извършват периодични обходи на терена около къпалнята „Мария Луиза", в който вчера бе...

Прочети още keyboard_arrow_right