Отново приемат документи за смяна печките на твърдо гориво с еко уреди

Отново приемат документи за смяна печките на твърдо гориво с еко уреди

Снимка: Столица.bg

Възобновен е приемът на документи за кандидатстване за смяна на старите печки на твърдо гориво с модерни еко уреди. Това съобщават от Столична община. 
 
Всички домакинства, които се отопляват на дърва и въглища и са собственици на имотите, могат да кандидатстват за напълно безплатна подмяна на отоплителните уреди. Възможностите за тях са: до три броя климатици, топловъздушни пелетни камини, камини на пелети с водна риза или пелетни котли, както и котли на газ или до три броя газови конвектори. Уредите са с различни мощности според обема и кубатурата, която ще се отоплява в жилището. 
 
За тези домакинства които са избрали да получат нови котли на пелети или газ, както и камини на пелети с водна риза, са предвидени и до три броя радиатори с различни размери. За тези, които желаят да възстановят връзката си към „Топлофикация София“ или да се свържат към централно отопление, се предоставят до три броя радиатори на имот.
 
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация по местонахождение на имота. Втората покана за кандидатстване ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. При наличие на повече кандидати, ще бъдат приложени обявените критерии за приоритизиране и класиране на кандидатите.
 
Документи за кандидатстване, условията за участие, допустимите алтернативи за отопление са налични на страницата на СО на следния линк https://www.sofia.bg/web/guest/opos/, както и на място във всяка районна администрация. За улеснение на гражданите е разработен и електронен калкулатор, за да изчислят какъв е най-подходящият отоплителен уред за нуждите на домакинството: https://asp.moderal.org/SofiaOPOS/OnlineCalc3.aspx.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичен инспекторат глоби 5 водачи на тежкотоварни автомобили...

При съвместни проверки с екипи на Столичен инспекторат, отдел „Пътна полиция“ при СДВР и на ИА „Автом...

Прочети още keyboard_arrow_right