По сигнал на Столица.bg изчистиха незаконното сметище на ул. Градините 3 (СНИМКИ)

photo_library
 • Почистване на сметището на ул. Градините 3

  Снимка: Столичен инспекторат

 • Почистване на сметището на ул. Градините 3

  Снимка: Столичен инспекторат

 • Почистване на сметището на ул. Градините 3

  Снимка: Столичен инспекторат

До края на деня няма да има и следа от незаконното сметище на ул. Градините 3 в "Орландовци", район Сердика. След публикация на Столица.bg от Столичен инспекторат предприеха светкавични мерки. От рано тази сутрин работници събират, а камиони извозват купищата с отпадъци, който бяха натрупани в тази част на квартала.

Това е незаконно сметище и проблемът е, че местните роми редовно изхвърлят там боклуци. Мястото редовно се почиства, но за кратко време пак се образуват камари. "Там трябва да има строг контрол и сериозни санкции, за да не се изхвърля", коментираха пред Столица.bg жители на Орландовци.

Преди време от район Сердика се справиха с незаконните постройки и бяха премахнати.  "Нерегламентираното замърсяване в местността Градините в район „Сердика“ е с площ около 5-6 дка., а територията там се обитава от самонастанили се семейства, които постоянно генерират отпадъци. Освен това в тъмната част на денонощието теренът там се използва за изхвърляне на отпадъци от всякакъв вид от недобросъвестни граждани.

Почистването на нерегламентирани сметища не влиза в предмета на договора на фирмата, изпълняваща дейност „Чистота“ в района/АЕС-Х- ГРУП ДЗЗД/. Столичен инспекторат няма компетенции по почистването на нереграментирани сметища на територията на Столична община, но независимо от това от няколко дни се създава организация по почистването на ул. Градинит. със спонсорска техника.

Такава организация е правена неведнъж и за перманентното почистване на това нерегламентирано сметище многократно са уведомявани кмета на район „Сердика“ и районната администрация", коментираха пред Столица.bg от Столичен инспекторат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

На 18 септември последно за заявления за смяна на печките в София...

Изтича срокът за подаване на заявления за подмяна на отоплителните уреди на столичани. Последният ден, в който могат да ...

Прочети още keyboard_arrow_right