Полагат нова настилка по ул. „Цар Шишман“ и ул. „6-ти септември“ в столицата

Полагат нова настилка по ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“ в столицата

Снимка: Район "Средец"

Започва полагането на нова настилка по ул. „Цар Шишман“ и ул. „6-ти септември“ в София. Дейностите ще стартират от тази неделя – 7 август, съобщават от Столична община.

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, направа на нова пътна конструкция и монтаж на бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

От 7 август до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. „Цар Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Ген. Гурко“,  включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и в отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“ . Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

По време на строителните дейности  ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. „Цар Шишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и от ул. „6-ти септември“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите.

След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5.

През 2021 г. на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" беше изградена нова подземната инфраструктура в пътните платна – водопроводи, канализация и топлопровод.

ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО

От 7.08.2022 г. до 25.09.2022 г. (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства, както следва:

- по  ул. „Цар Иван Шишман” между  ул. „Ген. Паренсов” и ул. „Ген. Гурко”;

- по ул. „6-ти септември“ между ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“;

От 07.08.2022 г. до 25.09.2022 г. (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Юрий Венелин” между и бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ с изключение на притежаващите стикер за локално платено паркиране в Подзона 4.

Подзона за платено локално паркиране 5 е отворена за водачите на автомобили, които до сега паркират в Подзона 4 (според реда на локалното платено паркиране), за периода на извършване на строително-монтажни работи по ул. „Цар Шишман“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (15%, 233 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (83%, 1275 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 36 Гласове)
Общо гласували: 1544 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София получи знамето за „Световна столица на спорта“ (СНИМКИ)...

Вълнуваща церемония и спиращ дъха спектакъл белязаха официалното обявяване на София за „Световна столица на спорта...

Прочети още keyboard_arrow_right