Полиция и Столичен инспекторат започват засилени проверки на нощни заведения

Полиция и Столичен инспекторат започват засилени проверки на нощни заведени

Снимка: Столица.bg

Столичната РЗИ с алгоритъм за бърза реакция на директорите на ясли, градини и училища при положителен случай с COVID-19

Засилени проверки започват на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет на клиентите. Екипите от проверяващи ще са от полицаи и служители на Столичен инспекторат и ще следят за спазване на заповед на министъра на здравеопазването за дистанция и по-малко посетителите в нощните заведения.

Според заповедта заетостта на местата е съобразена с пространството. На всеки трябва да се осигури 2 кв. м. от нетната търговска площ на обекта, съобщиха от Столична община.

Контрола и проверките за спазване на противоепидемичните мерки бяха обсъдени днес на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова. На заседанието присъства и директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев.

Общинският оперативен щаб бе прието предложения от Столичната РЗИ алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала.

Предприемането на утвърдени, конкретни действия ще създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на заразен с COVID-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и алгоритъм за действие и в заведенията за социални услуги.

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане. Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка.

Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020г. в оперативния център на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община на телефон 02/9041397. Продължава контролната дейност за носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини и в градския транспорт.

През последния ден от седмицата екипите на Столичен инспекторат са проверили над 900 търговски обекти и са съставили 3 акта. В градския транспорт, наземен и метро, са съставени 5 акта. Полицейските екипи са направили също 40 предупреждения на непълнолетни лица и 42 полицейски разпореждания за липсата на маски.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (38%, 119 Гласове)
 • На време (15%, 48 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 53 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 79 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 11 Гласове)
Общо гласували: 310 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столична община въвежда безплатни буферни паркинги към станциите ......

Столична община въвежда безплатни буферни паркинги към станциите на метрото на 26 и 27 ноември заради прогноза за 26 и 2...

Прочети още keyboard_arrow_right