Положиха първи слой асфалт на "Коперник", тестват новото осветление

Положиха първи слой асфалт на "Коперник", тестват новото осветление

Снимка: Столица.bg

Готов е и работният проект за Третия етап на реконструкцията на ул. „Николай Коперник“, който включва участъка от „Гео Милев“ в посока зала Фестивална

Работите по подземната инфраструктура на ул. "Николай Коперник" в столичния район Слатина са изпълнени на 90% и вчера започна полагането на първия слой асфалт. До средата на август трябва да се отвори за движение отсечката между "Шипченски проход" и "Гео Милев".

Това е втория етап от цялостната реконструкция на една от ключовите улици в Слатина. Днес на проверка там беше зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Това е поредната му инспекция, като не пропуска и качеството на изпълнение на пътните платна. На 90 процента са изградени инженерните мрежи. Положени са нови канали, нови водопроводи и топлопровод. В голяма степен са изградени и тротоарите с унипаваж.

Монтирано е осветлението и в момента се извършват проби. След полагането на асфалта ще бъде положена вертикална и хоризонтална маркировка, обясни инж. Джоргов. Реконструкцията на ул. „Николай Коперник“ започна в средата на май и към момента обектът се изпълнява в срок.

„Очаквам в края на другата седмица да бъде възстановено движението в участъка, като ще продължат довършителните дейности по тротоарите“, посочи още Джоргов. Предвиденото в проекта озеленяване с нови дървета ще се извърши при подходящи температури през есента, каза техническият ръководител. В рамките на обекта се изгражда се и паркинг в близост до кръстовището на ул. „Николай Коперник“ с ул. „Гео Милев“.

Готов е и работният проект за Третия етап на реконструкцията на ул. „Николай Коперник“, който включва участъка от „Гео Милев“ в посока Зала Фестивална. Предстои да бъде разглеждан на експертно-технически съвет, каза още Ангел Джоргов

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отварят нов пункт за ваксинация в столичното метро...

Столичната община отваря нов пункт за ваксинация в метрото на връзката между метростанците  СУ "Св. Климент Ох...

Прочети още keyboard_arrow_right