Практикум на "Зелена школа" 2022 в Градината за градско земеделие О'Беля

-

Снимка: Facebook

Събитието се организира от Столична община в изпълнение на проект FoodWave.

Участниците в "Зелена школа 2022" ще могат да се запознаят лично и на място с успешната инициатива за градско земеделие О'Беля от нейния създател и мениджър Симона Атанасова, съобщават от Столична община. Събитието ще се проведе на 14 и 15 май в Градината за градско земеделие О'Беля.

Ники Генов от най-успешния фермерски пазар в София ХРАНКООП ще ни разкаже как да търсим и популяризираме чиста храна, директно от производителя. Радостина Христова (Радостна Мама) ще представи успешното използване на социалните медии за инициативи и продукти, свързани с храната и климата.

Блажка Димитрова от ZeroWaste ще сподели за своя опит със създаването на храни и рeсторант без отпадък, и кои са предизвикателствата пред зеленото предприемачество. Организаторите са подготвили интересни и вкусни практически задачи и игри сред градската природа, ще можем да похапнем и от страхотната храна на ZeroWaste ресторанта на Блажка.

В момента се провежда и подбор за последния четвърти екип на обучението и все още има свободни места за кандидатстване до 17 май на:
https://forms.gle/PWzDihrvguobKxrM7

"Зелената школа" се реализира и предлага теоретични и практически обучения по теми, свързани с биологичното земеделие, чистото производство на храни и балансираното хранене – дори и в градски условия, устойчивото производство и потребление на храна, връзката им с климатичните промени и опазването на околната среда. Обученията са безплатни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Започна вторият етап от ремонта на бул. „Първа българска армия“ в......

Започнаха строителните дейности по втория етап от цялостната рехабилитация на бул. „Първа българска армия“ м...

Прочети още keyboard_arrow_right