Предложение за дистанционни заседания на СОС и постоянните комисии

Предложение за дистанционни заседания на СОС и постоянните комисии

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Общинските съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Силвия Христова, Елен Герджиков, Николай Стойнев и Ботьо Ботев внесоха доклад с предложение за промяна в действащия Правилник за дейността на Столичен общински съвет, която да позволи дистанционното провеждане на заседания на комисии и сесии на съвета.
 
Целта е да се разглеждат само и единствено доклади, свързани с мерки относно извънредното положение, като Председателският съвет ще определя въпросите, които да се включат в дневния ред.
 
Присъствието на съветниците ще се осъществява посредством конферентна връзка, която позволява установяване на самоличността и участие в дискусиите и вземането на решения. За граждани и други заинтересовани страни ще има обявен имейл адрес, на който могат да изпращат коментари, становища и въпроси по разглежданите теми. Заседанията ще се излъчват на живо през интернет страницата на Столичен общински съвет, в You Tube и Facebook.
 
Председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков, в качеството му на член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, отправи и писмено предложение за законодателна промяна, уреждаща дистанционни заседания на общинските съвети при обявено извънредно положение.
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Увеличава се броят на децата в яслите в София...

Постепенно се увеличава броят на децата, които отново посещават самостоятелните детски ясли. В първия ден след отварянет...

Прочети още keyboard_arrow_right