Начална страница / Столична община / Предстои реконструкция на театър София

Предстои реконструкция на театър София

При посещението си в реконструирания Общински културен институт „Красно село”, чийто ремонт започна в края на 2015 г. и коства на Столична община 4, 6 млн. лв., кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че са готови проектите за финансиране по ОП Региони в растеж за реконструкция на театър „София” и на културен дом в район „Средец”.

Фандъкова обяви готовността на общината да стопанисва ски лифта „Заека” след като бъде възстановен от държавата.

Тя каза, че основен приоритет през 2018 г. ще е борбата със замърсяването на въздуха. И допълни: „Това е обща кауза на всички граждани. Това не е просто мярка, която някой може да вземе и да се реши проблемът. Това са навици – на придвижване, на отопление.” Дарените на КАТ от общината седем газ анализатора ще бъдат пуснати в действие в началото на следващата година. А прогнозите на системата за ранно предупреждение за замърсяването на въздуха са точни, каза кметът на столицата.

Два дни преди официалното откриване на Европредседателството на България ще бъдат обявени улиците, които ще са затворени първите дни. Столична община ще раздава карти, с отбелязани в тях улици, забранени за движение и обходните маршрути, разясни Фандъкова.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

115 хил. лв. е дала Столична община за инвитро за 3 години

Столична община е предвидила 70 000 лв. по програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *