През 2025 г. ще е завършено новото 3-километрово трасе на метрото в Подуяне

photo_library
 • През 2025 г. ще е завършено новото 3-километрово трасе на метрото в Подуяне

  Снимка: Столица.bg

 • През 2025 г. ще е завършено новото 3-километрово трасе на метрото в Подуяне

  Снимка: Столица.bg

 • През 2025 г. ще е завършено новото 3-километрово трасе на метрото в Подуяне

  Снимка: Столица.bg

След 3 години софийското метро вече ще стига до кв. "Левски", район Подуяне. Както вече писа Столица.bg тази пролет започва реалното строителство на продължението на третата метролиния по бул. "Владимир Вазов".

Трикилометровото трасе на подземната железница в София ще бъде готово в края на 2025 година, а срокът за изпълнение е 39 месеца, съобщи dariknews.

Започна подготовката за строителството на метрото към Левски Г

Изпълнителите в момента работят усилено по проектирането и организацията на строителните площадки, а също и създаването на временна организация на движението по бул. "Владимир Вазов" с цел обособяване на площадките в рамките на месеците март и април и започване на същинската работа по изграждането на метростанциите и тунелите, информират от "Метрополитен".

След конкурс през есента на 2021 г. "Метрополитен" ЕАД подписа договори за изпълнител. Те са с три български дружества за изграждането новото трасе на метрото. Има контракт и със Сименс България, което ще отговарят са системите за управление.

Единият от изпълнителите е "Трейс Груп Холд" АД, по обособена позиция 2, за изграждането на метростанция "Тракия" и прилежащия й тунелен участък до станция "Ст. Георги Аспарухов". Вторият договор е "Джи Пи Груп" АД, което ще изпълнява обособена позиция 3, включваща изграждането на станция "Ст. Г. Аспарухов" и прилежащия й тунелен участък до действащата станция "Хаджи Димитър".

Третият е с фирма "Монолит София" АД, по обособена позиция 1, за изграждането на метростанция "Владимир Вазов" и прилежащия й тунелен участък до станция "Тракия".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Започна вторият етап от ремонта на бул. „Първа българска армия“ в......

Започнаха строителните дейности по втория етап от цялостната рехабилитация на бул. „Първа българска армия“ м...

Прочети още keyboard_arrow_right