През следващата година: Нови 11 детски градини в София готови за малчуганите

През следващата година: Нови 11 детски градини в София готови за малчуганит

Снимка: Столична община

С днешна дата в София се строят 13 детски градини. Те са в районите „Витоша“, „Лозенец“, „Люлин“, „Студентски“, „Подуяне“, „Овча купел“, „Изгрев“, „Триадица“, „Красно село“. До края на годината ще тръгне строителството и на още 2 градини-в район "Възраждане" ДГ № 119 и в район „Овча купел“ – кв. "Горна баня“. 11 от новостроящите се обекти е планирано да бъдат готови догодина. 
 
Всички тези данни оповести вчера кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя лично провери изграждането на новата детска градина в кв. “Манастирски ливади-изток“. Сградата е планирана за 8 групи и в момента е на етап груб строеж. Градежът започна в началото на юни и съгласно изготвения график дейностите се изпълняват в срок. До момента е изпълнена конструкцията над втори етаж на два корпуса и се подготвя армировка за вертикални елементи. Изпълнени са сутеренни стени и се подготвят фундаменти на останалите корпуси.
 
Кметът Фандъкова посочи, че едновременно с изграждането на детската градина трябва да се изпълни и улица „Флора“, за която район „Триадица“ трябва да извърши изкупуване на два имота.
 
Тази година общо отделените средства за изграждане, реконструкции и ремонти на детски градини са 26 млн. лв.
 
До момента са въведени в експлоатация 4 детски градини, които са в районите „Искър“, „Красно село“, „Люлин“ и „Нови Искър“, а до края на 2020 г. предстои въвеждане на детската градина в „Илинден“.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обновяват фасадата на сградата на Столична община...

Фасадата на сградата на Столична община ще бъде обновена по програма „Красива България“. Кметът на София ск...

Прочети още keyboard_arrow_right