Пристигна и последният травмай, които ще се движат по петицата

Пристигна и последният травмай, които ще се движат по петицата

Снимка: Фейсбук

В началото на седмицата е пусната процедура за избор на изпълнител на ремонта на релсовия път по "Цар Борис III"

И последният от 13-те нови трамвай, които ще се движат по линията на петицата от Княжево до Съдебна плата вече е в София. Мотрисата снощи пристигна в столицата. Временно новите екологични первозни средства се движат по линия на трамвай 18, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа.

Всички обаче ще бъдат пуснати по трасето на "Цар Борис III" след като се направи ремонт на релсовия път. Изпълнител на трасето трябваше да бъде Джи Пи груп, но те се отказаха, а след това бе направен и нов проект за ремонта.

В началото на седмицата стартира процедурата за основен ремонт на трамвайното трасе от Съдебната палата до Княжево, а финансирането на проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II е по ОПОС. Проектът е за 125 млн. лв. като в него освен ремонта на трасето на петицата е и цялостното обновяване на ул. Каменоделска с релсовия път, контактна мрежа, настилки, тротоари, осветление и закупуването на нови трамваи.

"В последната година проектът беше преработен и в участъка по бул. „Македония“ заедно с ремонта на линията ще изпълним и линеен парк. За него работихме с едно от най-големите френски архитектурни бюра „Вилмот“", написа столичният кмет.

Към момента от Столична община подготвят процедурите за доставка на още 25 нови трамвая и 30 електробуса. "За тези 75 нови превозни средства за електротранспорта успяхме да защитим финансиране от оперативна програма "Околна среда", като част от дейностите за подобряване на качеството на въздуха", коментира столичният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Кметът на София е номиниран за изпълнителен президент на Съвета н......

Столична община получи поредното признание в Европа в лицето на кмета Йорданка Фандъкова. Националното сдружение на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right