Продадени са над 47 000 "зелени" билета за градския транспорт в столицата

Зелен билет за градския транспорт на 20 декември 2029 г.

Снимка: Столица.bg

Над 47 хиляди „зелени билети“ са закупени до 17 часа от касите на Центъра за градска мобилност, метрото и електронни през мобилното приложение. Превозни документи са закупувани и от водачите на превозните средства, но те ще бъдат отчетени по-късно тази вечер.

„Зеленият билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столичната община. Мярката бе въведена във връзка с реализирани превишения на средноденонощните стойности на ФПЧ на две от автоматичните станции на ИА „Околна среда“ над 200 мкг/куб. м.

През днешния ден безплатно работиха и буферните паркинги към линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“. Целта е повече хора да оставят автомобилите си и да се придвижват с градски транспорт.

През днешния ден продължиха и проверките на Столичния инспекторат за замърсяване и нерегламентирано горене . Проверени са 42 обекта и са съставени 10 акта за нарушения. От проверените18 сервиза в три от тях са констатирани нарушения, съставен е 1 акт на сервиз в „Слатина“ и са глобени управителите на два сервиза в районите „Надежда“ и „Красно село“.

Проверени са и 24 строителни обекти като в 8 от тях са установени нарушения, за което са съставени актове. Обектите са в районите „Изгрев“, „Триадица“, „Люлин“ и в „Студентски“. В цех за производство на мебели е установено горене на плоскости и пластмаси и е наложена санкция.

Продължава и миенето на улици и булеварди. Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София през днешния ден са мили пътните платна на бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Филип Аврамов“ , бул. „Ботевградско шосе“ , бул. „Асен Йорданов“, както и по малки улици в кварталите – ул. д-р Иван Селимински“ и ул. „Витиня“ в район „Подуяне“, ул. „Скопие“ в „Сердика“и ул. „Възрожденска“ в „Надежда“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 89 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 30 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 48 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (12%, 27 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 39 Гласове)
Общо гласували: 233 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От Столична община: Приети деца в ясли и градини могат да отложат......

Новоприетите деца в ясли и градини могат да отложат постъпването в детските заведения, съобщиха от дирекция "Образование...

Прочети още keyboard_arrow_right