Продължава изграждането на велоалеите по Самоковско и Ботевградско шосе

-

Снимка: Столична община

Продължава изграждането на велоалеята по бул.“Самоковско шосе“ с дължина 2.2 км. Велотрасето се изпълнява с асфалтова настилка, поетапно се изгражда и осветление. Това установи по време на проверка на обекта кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, съобщават от Столична община.

Към момента са изпълнени около 1.5 км от велоалеята. Трасето е отделено с бордюри, положена е маркировка, осигурява се достъпна среда. Изгражда се ново осветление, където липсва. Предстои да се поставят нови шахти от полимербетон. Трасето е съобразено със съществуващите дървета. Предстои изграждането на участък между завод „Мелексис“ и ул.“Георги Белов“ и ще бъде направена връзка със съществуващата велоалея на бул.“Копенхаген“.

Изгражда се и асфалтова велоалея по бул.“Ботевградско шосе“ от ул.“Летоструй“ до ул.“Витиня“ с дължината около 1.100 км.

Двете велоалеи по бул.“Самоковско шосе“ и бул.“Ботевградско шосе“се изпълняват по програма за изграждане на ключова за града инфраструктура, финансирана от бюджета на Столична община чрез заем от Европейската инвестиционна банка. Целта на проектите е осигуряване на алтернативни възможности за придвижване и намаляване на вредните емисии във въздуха, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столична община предвижда изграждане и на велоалея по продължението на бул. „Тодор Каблешков“ до бул.“Черни връх“ и по ул.“Филип Кутев“ до бул. „Симеоновско шосе“. В момента е в ход процедура за избор на изпълнител.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Японска автомобилна компания откри развоен център в София...

Водеща японска компания откри в столицата голям развоен център, съобщават от Столична община. На събитието присъстваха и...

Прочети още keyboard_arrow_right