Проектът ACTIVAGE в София: Новите технологии в помощ на възрастните хора

грижа и сигурност

Снимка: Проект ACTIVAGE

Чрез сензорни устройства, подобни на ключодържатели, 50 възрастни хора, които живеят сами или в социален дом, ще имат постоянна връзка с близките си и социалните работници, които се грижат за тях.
 
Така с помощта на новите технологии осигуряваме допълнителна сигурност и грижа за възрастни хора, които са доброволци в проекта ACTIVAGE, по който Столична община работи с партньори от 9 европейски държави. Това съобщи в социалната мрежа кметът Фандъкова. 
 
Чрез интернет платформа данните от сензорите ще достигат до техните роднини и до служителите от "Социален патронаж".
 
Демографските данни показват, че в бъдеще грижата за все повече възрастни, ще зависи от по-малък брой хора в активна възраст. Затова дигиталните технологии могат да допълват и усъвършенстват услугите, които институциите предлагат.
 
1600 възрастни ползват услугите на общинското предприятие "Социален патронаж". Те включват както топла храна, така и медицински услуги и социална подкрепа.
 
София участва в проекта ACTIVAGE заедно с 49 партньора от 9 европейски държави (Испания, Италия, Германия, Гърция, Португалия, Финландия, Франция, Великобритания, България). Проектът се финансира по програмата „Хоризонт 2020“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 10 екипа мият улиците на София...

Над 10 екипа извършват машинно миене на пътните платна с автоцистерни с маркуч през днешния ден. Улиците се мият след ка...

Прочети още keyboard_arrow_right