Проектът за ремонт на площад "Александър Невски"- върнат на поправителен от арх. Здравков

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Изготвеният проект за реконструкция на  площад "Александър Невски" и на останалите обекти от Зона 4 е върнат на поправителен от главния архитект на София- Здравко Здравков. Това се разбира от  обществената поръчка на Столична община, цитирана от "Монитор".
 
Пространството около храма подлежи на основен ремонт. Спечелилите архитектурния конкурс са студио А.Д.А, които проектираха и ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.
 
Архитект Здравков описва подробно в обществената поръчка какво трябва да се промени в проекта. Има изискване за въвеждане на етапност при изпълнението на обекта, а не цялостно блокиране на пространството. На площад „Александър Невски“ трябва да бъдат поставени и самопочистващи се тоалетни. Подмяна на уличното осветление и подземни контейнери за отпадъци също трябва да влязат в преработения проект за обновяването на зоната. Относно настилката в изискванията на главния архитект се посочва, че трябва „да се прецизират детайлите на всички тротоарни настилки по отношение дебелината на основните пластове, правилно обозначаване на материалите в пътните конструкции, както и стандартите, на които трябва да отговарят“
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

При отварянето на градините в София: 14 % от децата се върнаха в ......

  Родителите на 6348 малки столичани ги заведоха на забавачка в първия ден на отварянето на детските градини. 489 ...

Прочети още keyboard_arrow_right