Програма" Култура" на СО набира проекти, които да се изпълнят догодина

Програма" Култура" на СО набира проекти, които да се изпълнят догодина

Снимка: Столична община

От 16 ноември до 16 декември е в ход сесията на програма "Култура 2021" на Столична община за набирането на проекти  за следващата година.  
 
Предложенията ще се подават само по електронен път на сайта на Столична програма „Култура” – https://kultura.sofia.bg. В сесията могат да бъдат подавани проектни предложения за всички направления с изключение на Направление 7: „Мобилност”, за което е определена отделна сесия, със срок за кандидатстване 14 април – 14 май 2021 г., след преценка на епидемиологичната ситуация.
 
Направени са административни улеснения за реализирането на проектите. Намалeн е с 15% собственият принос на кандидата – безвъзмездното финансиране на проекти за Столична програма „Култура” 2021 г. ще е в размер до 95%. Увеличен е процентът на допустимите административни разходи – от 10% през 2020 г. на 30% за 2021 г. Допускат се разходи за техника, софтуер, техническо оборудване и др. до прага на сумите за придобиване на дълготрайни материални активи.
 
Възможно е финансиране на обучение на екипи, творци и участници за развитие на уменията за комуникация и маркетинг в дигитална среда. Предвижда се реализиране на менторска програма в подкрепа на одобрените за безвъзмездно финансиране проекти.
 
Проекти, преминали през селекция и получили подкрепа от Програма „Творческа Европа”, могат да кандидатстват за финансиране от СП „Култура”, покриващо компонента “собствен принос” към „Творческа Европа”. 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Кантарджиев става консултант на Столична община за COVID-ва......

Прясно пенсионираният директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев став...

Прочети още keyboard_arrow_right