Променят маршрутите на автобуси № 64, 66, 68 и 98 в София

Променят маршрутите на автобуси № 64, 66, 68 и 98 в София

Снимка: Столица.bg

Временната организация на движението се налага заради изграждането на канализацията в Драгалевци

Във връзка със строително-монтажните работи по изграждане на канализация в кв. „Драгалевци“, считано от 13 март се въвежда етап I-2 за временна организация и безопасност на движение по столичния бул. „Черни връх“, както следва:

Отваря се кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Акад. Петър Динеков“. Бул. „Черни връх“ остава затворен за движение до ул. „Ламар“.

Предвидени са два еднопосочни маршрута за обход.

Първи маршрут

Посока кв. „Драгалевци“ – Софийски околовръстен път /СОП/ - за леки автомобили: от ул. „Нарцис“, през ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и ул. „Къпинка“, в посока към СОП. Автобусното и тежкотоварното движение се пренасочва от ул. „Папрат“ през ул. „Ламар“, ул. „Къпинка“ и през ул. „Акад. Петър Динеков“ и се насочва към бул. „Черни връх“ .

Втори маршрут

Посока СОП - кв. „Драгалевци“: от СОП през ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“. Площите за паркоместа след кръстовището на ул. „Петър Динеков“ са обособени като еднопосочна лента в посока СОП - кв. „Драгалевци“ за достъп на живущи и ползватели на търговски обекти в затворения за движение участък. В участъка от пресичането с ул. „Бяла мура“ до кръстовището с ул. „Ламар“ движението остава еднопосочно в посока СОП - кв. „Драгалевци“, с цел връщане към основните обходни маршрути на живущите и ползвателите на търговските обекти.

От 13 март до 11 април се променят маршрутите на автобусни линии № 64, 66, 68 и 98 както следва:

- в посока изход от София от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. „Черни връх“ – Софийски околовръстен път /СОП/, наляво по СОП, надясно по ул. „Константин Помянов“ и наляво по ул. „Папрат“ по маршрутите.

- в посока Зоопарка по действащите маршрути до кръстовище ул. „Папрат“ - ул. „Ламар“, наляво по ул. “Ламар“, надясно по ул. „Къпинка“, надясно по ул. „Акад. Петър Динеков“ и наляво по бул. „Черни връх“ до Зоопарка.

В променения участък на маршрута автобусите от линии №№ 64, 66, 68 и 98 ще спират на съществуващата спирка с код 1457 „Разклона за кв. Драгалевци“ на СОП за автобусни линии № 109 и 111.

За автобусни линии № 64, 66, 68 и 98 се разкрива временна спирка на ул. „Папрат“ след левия завой от ул. „Константин Помянов“ преди ул. „Глухарче“.

За автобусни линии № 64, 66, 68 и 98 се закриват спирки:

- с код 2597 „Ж.к. Водолей“ на бул. „Черни връх“;

- с код 0510 „Гробищен парк Драгалевци“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 91 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 50 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 393 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Санкции в Красно село, Оборище и Студентски заради изхвърлени каш......

Няколко фирми получиха санкция за нерегламентирано изхвърляне на кашони в различни райони на София, съобщават от Столичн...

Прочети още keyboard_arrow_right