Пускат обществена поръчка за 13,8 млн. лв. за управление на трафика в София

Пускат обществена поръчка за 13,8 млн. лв. за управление на трафика в София

Снимка: Столица.bg

Столична община обявява обществена поръчка за избор на изпълнител за поддръжка и изграждане на средства за управление на трафика и видеонаблюдение, съобщават от СО.

Обществената поръчка включва избор на изпълнител за дейности, свързани с  осигуряване на техническата изправност и функционалност, експлоатационна годност и безопасност на 383 бр. светофарни уредби и 43 бр. светофари тип „бягащ пешеходец”, както и на системата за видеонаблюдение на 250 броя кръстовища. Включена е и поддръжката на 294 бр. камери с функция за разпознаване на регистрационни номера.

Обществената поръчка обхваща още: изграждане и поддръжка на системата за приоритизация на превозни средства със специален режим на движение, както и на превозните средства от градския транспорт; техническо оборудване и програмно осигуряване за съществуващите координационни режими на работа на светлинната сигнализация за регулиране на движението на 150 бр. кръстовища, включително чрез извършване на строително-монтажни дейности.  

Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка е в размер на 13 800 000,00 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 2 години, считано от датата на влизане в сила на договора.

"С изпълнението на дейностите по поръчката се цели повишаване на пътната безопасност, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и подобряване на пропускателната способност на пътищата на територията на Столична община чрез интелигентно и автоматизирано управление на транспортните потоци" – заяви зам.-кметът Кристиан Кръстев.

Предвижда се: изготвяне на предложения и проектни решения и въвеждане на системи за дистанционно наблюдение, контрол и синхронизация за „Зелена вълна”; извличане и обработка на данни и информация относно транспортните потоци чрез използването на техническите възможности и функционалности на системата за управление на трафика и системите за видеонаблюдение; осигуряване на постоянна свързаност между Центъра за управление на трафика и светофарните контролери и камерите за видеонаблюдение; цели да спомогне приоритизацията на движението на пътни превозни средства и пешеходци с възможност за реакция 24/7. Предвижда се и дистанционно подпомагане на съответните служби при настъпване на инциденти, аварийни, кризисни ситуации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-кметът на София инж. Ангел Джоргов: До дни отварят "Цар Осв......

До дни, до края седмицата ще бъде отворен за движение централния бул. Цар Освободител, където в отсечката от  ...

Прочети още keyboard_arrow_right