Начална страница / Столична община / Родители искат оставки на чиновници от Столична община заради приема в детските градини
източник: Гласове

Родители искат оставки на чиновници от Столична община заради приема в детските градини

Гражданска организация Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система настоява  за оставката на директора на Дирекция “Образование” Мария Минчева и главния експерт към дирекцията Ирена Николова.

Причина за това искане е липсата на желание на дирекцията да упражнява контрол върху приема в детските градини в столицата. Приложен е дълъг списък с нарушения, допускани в столичните детски градини – неправомерен рием на деца със заболявания. Според организацията, почти половината директори на детски заведения са записали деца с хронични заболявания неправомерно, заемайки местата на други деца, информира Актуално.

От организацията са категорични, че това се случва заради липсата на  контрол от Дирекция “Образование”. Скоро ще бъде обявена дата за протест, който ще се проведе през месец септември. На протеста ще се настоява да се заделят достатъчно финансови средства за строеж на нова образователна инфраструктура в Столична община.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

"Граф Игнатиев"

Пълна проверка на “Вътрешен одит” за изменението на проекта за “Граф Игнатиев”

Пълната проверка на дирекция “Вътрешен одит”за обстоятелствата довели до смяната на изпълнителя на ремонта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *