С още 2 предучилищни групи и учителска стая започва учебната година 52. училище в Бояна

С още 2 предучилищни групи и учителска стая започва учебната година 52. учи

Снимка: Столица.bg

С нови две предучилищни групи ще започне учебната година 52 ОУ "Цанко Церковски" в столичния Бояна, район Витоша. Днес на проверка там бяха зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов и кметът на района инж. Теодор Петков.

Стаите са просторни, светли, вече боядисани и ще осигурят комфорт на малчуганите, които ще влязат в тях в началото на учебната година. На практика новата сграда е напълно готова и помещенията за двете предучилищни групи са напълно оборудвани.

Първата копка на новия корпус бе на 17 септември 2020 г. и само за 10 месеца сградата е напълно готова.

Строят нова пристройка на 52-о училище "Цанко Церковски" (СНИМКИ/ВИДЕО)

"В момента се довършва вертикалната планировка и се прави една подпорна стена, идеята е да се запази зелената площ и няколкото красиви иглолистни дървета. Това е решение на хората от училищното настоятелство и директора, да запазят дръвчетата. След подпорната стена ще се довърши вертикалната планировка и за 15 септември всичко е готово", коментира инж. Джоргов пред журналисти.

Новият корпус на училището е "отхапа" от спортното игрище в двора, но пък ще има ново многофункционално игрище в двора, до подпорната стена, допълни Джоргов.

"Повишава се интереса към училището, районът е изключително голям и един от най-динамично развиващите се в София и на много места има нужда от допълнителни места. Благодаря на Столична община, че в тази година реализираме един дългоочакван порект и че на 15 септември ще се сме увеличили реално местата със 75 в училището. Вече има нова учителска стая, защото при този наплив на деца, до момента, учителите нямаха стая и бяха приспособили помещение, но нямаха нормални условия за работа. Това, което отнехме като игрище за пристройката го разширяваме и го правим отново", каза кметът на район Витоша Теодор Петков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Предложиха нова тарифа в столичния градски транспорт...

Предложиха нова тарифна политика в обществения транспорт в София, съобщават от Столична община. Днес се проведе брифинг...

Прочети още keyboard_arrow_right