Сигнал до Stolica.bg: Пътници са принудени да отварят сами вратите в градския транспорт в София

Сигнал до Stolica.bg: Пътници са принудени да отварят сами вратите в градск

Снимка: Столица.bg

Продължава опасността от заразяване с COVID-19 в трамвай 8

Пътници в градския транспорт в София са принудени да отварят с копче, пипано от всички, вратите на някои мотриси, въпреки повишения риск от зараза от коронавирус. Само така возещите се в трамвай 8 могат да се качат или слязат от мотрисите, алармираха граждани пред Столица.bg.

Други граждани изразяват недоволство от необходимостта да включват с копче някои пешеходни светофари, което също се прави от мнозина без никакви мерки за безопасност. В същото време за шофьорите и ватманите продължават да важат въведените по време на извънредното положение мерки за безопасност, част от които е ограничението за използване на предната част на превозните средства.

Това принуждава пътниците да се струпват на по-малко място и съответно да бъдат по-близо един до друг, което също повишава риска от разпространение на заразата.

До края на извънредното положение шофьорите и ватманите бяха задължени да отварят вратите автоматично с цел превенция на разпространението на коронавируса. Пешеходните светофари също работеха на автоматичен режим.

"Не е ясно защо мерките за тях се запазват, а пътниците са поставени в условията на повишен риск", питат граждани, избрали да се придвижват с градския транспорт в София вместо да ползват лични автомобили.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

comment 1
24.07.2020 10:56
Валентина Хаджиева
Относно градския транспорт.Освен,че масово не се спазва и контролира носенето на маски,прави впечатление и факта,че в последния месец,когато броят на заболелите е изключително висок,по линия на трамвай 20 например,се движат само единични мотриси,което точно в този период според мен е недопустимо.
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Премахнаха антипаркинг съоръжения на ул. Латинка и бул. Драган Ца......

При текущ контрол инспектори от столичния район "Изгрев" установиха неправомерно поставени антипаркинг съоръжения по тро...

Прочети още keyboard_arrow_right