Софийски деца научиха как климатичните промени влияят върху градската среда

Софийски деца научиха как климатичните промени влияят върху градската среда

Снимка: Столица.bg

Дирекция аварийна помощ и превенция на Столична община представи проект Хармония на деца от 4 клас. Събитието се състоя днес на полигона, съобщава Столична община.

Хармония е европейски проект с 22 партньори, включително общини, НПО, индустрия, академични среди и национални изследователски центрове. Проектът има за цел да разработи платформа, базирана на GEOSS и усъвършенствани инструменти за моделиране, за подобрена устойчивост и устойчиви градски райони за справяне с изменението на климата и екстремните събития.

С децата се проведе дискусия за въздействието на климатичните промени върху градската среда и жителите на София. Определен интерес предизвика предложенията на децата от тяхна гледна точка за това, как градовете могат да се борят срещу изменението на климата и какво самите жителите на големите градове могат със собствени сили да изпълнят, за да спасим Земята от изменението на климата.

„Запознахме децата с възможностите на обединените усилия на държавите, представлявани от техните научни институти, общини, НПО да работят съвместно за осигуряване на по-добра и устойчива градска среда“, заявяват организаторите.

След тази презентация, децата обиколиха различните постове на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на полигона в Панчарево и  нагледно видяха и сами участваха в различни игри, пресъздаващи спасителни дейности при възникване на пожар, земетресение и наводнение. Освен това малчуганите разгледаха изграденото укритие и личните предпазни средства в случай на обявяване на тревога.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Санкции в Красно село, Оборище и Студентски заради изхвърлени каш......

Няколко фирми получиха санкция за нерегламентирано изхвърляне на кашони в различни райони на София, съобщават от Столичн...

Прочети още keyboard_arrow_right