Начална страница / Столична община / СОС одобри приватизацията на Общинска банка

СОС одобри приватизацията на Общинска банка

Столичният общински съвет гласува доклада за приватизацията на Общинска банка. На заседание общинарите решиха 67,6% от капитала на банката да отиде в ръцете на регистрираният в Лихтенщайн фонд “Новито опортюнитис”.

Компанията бе единственият кандидат за приватизацията на банката и ще преброи на общината 45,6 млн.лв. “За” продажбата гласуваха 45 общински съветници, против бяха 9, нито един не се въздържа. „ След решението на СОС ще бъде сключен договор, при който трябва да се изплатят 20% от сумата. След това има срок, в който кандидатът трябва да осигури становище от КЗК и БНБ и след което може да се финализира процедурата“, обясни Николай Стойнев от ГЕРБ.  По думите му срокът е около 60 дни за отговор на БНБ. „Ако по някакъв начин не се получи положително становище от страна, няма да се стигне до финализиране на процедурата“, каза Стойнев.


Против продажбата на активите се обявиха съветниците от БСП, защото според тях банката е в добро финансово състояние  и може да сключи по-добра сделка.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

115 хил. лв. е дала Столична община за инвитро за 3 години

Столична община е предвидила 70 000 лв. по програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *