Начална страница / Столична община / СОС търси варианти за изоставените автомобили
Снимка: Дарик

СОС търси варианти за изоставените автомобили

Ежегодно хиляди автомобили спират да се движат активно и биват зарязани пред блоковете.

За да е възможно по-бързо да се освобождават улиците от подобни никому ненужни автомобили, СОС предвижда промени, тъй като в момента процедурата по репатриране на изоставени коли е бавна, научи Столица.bg.

След подаване на сигнал до общината се назначава комисия, която прави проверка и залепва стикер с предписание. Следва тримесечен срок на изчакване собственикът да предприеме действие. След това се премества принудително на площадка за временно съхранение. Според общинските съветници, сроковете утежняват процедурата, затова трябва да бъдат максимално съкратени.

„Предложението за намаляване на срока е на общинският съветник от ГЕРБ и зам.-председател на Транспортна комисия Зафир Зарков”, обясниха от СО пред Столица.bg.

В момента в наредбата то е 3 месеца, през които собствениците на стари автомобили могат сами да ги вдигнат. Според Зарков, срокът трябва да се намали, за да има по-бързо ефект от изчистването на столицата от остарели автомобили. Това обаче е дълъг процес, защото освен промяната в Наредбата на СО се налагат и други нормативни промени. Тепърва предложението на Зарков ще влезе в комисия, а след това и в СОС.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Протест

Цариградско шосе, Самоковско шосе и Околовръстния път на София затворени от протестиращи

Жителите на 6 столични квартала излязоха на протест на три пътни артерии – Цариградско шосе, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *