СОС утвърди Календара на културните събития на Столична община за 2022 г

СОС утвърди Календара на културните събития на Столична община за 2022 г

Снимка: Столична община

Столичният общински съвет днес утвърди Календара на културните събития на Столична община за 2022 г. Той е структуриран в разделите „Стратегически събития“, „Значими събития“, „Лятна програма“, „Открити сцени-логистична и/или финансова подкрепа“, „Събития на столичните райони“ и „Събития на Столична община“.

В „Стратегически събития“ са включени 10 традиционни инициативи, в раздел „Значими събития“ има 40 събития. Също така за първи път в Календара ще бъдат реализирани седем инициативи, част от които са реализирали предходните си издания с подкрепата на Програма „Култура“ и са привлекли вниманието на публиката, съобщават от Столична община.

Тези инициативи са: „Мелба-международен фестивал за дизайн в София.Пето юбилейно издание“, „Международен поетичен фестивал „Софийските метафори“, Фестивал „София Камералия“, „Музикални вторници“, „Реките на София“, Фестивал „Културама“, „Музейко в града“: „Интерективно арт и научно шоу за светлината“.

Приоритетите на Календара за 2022 г. са разширяване на публиките със специален фокус привличане на юношеска и младежка аудитория, развитие на професионалните компетенции и насърчаване на изявата на младите творци и развитие на професионалистите и мениджърите в сферата на културата. Акцентът върху изявите на открито ще насърчава срещите на творците с публиките в периодите, в които е най-безопасно събирането на хора на едно място.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът Терзиев пред посланици от ЕС: Надявам се София да бъде инт......

Кметът Васил Терзиев покани на среща посланиците на държавите от НАТО и Европейския съюз в България. Срещата се проведе ...

Прочети още keyboard_arrow_right