Стартира кандидатстването по програма "Социални иновации"

стартиране

Снимка: Столица.bg

Започва програмата на Столичната община "Социални иновации". До 5 февруари 2020 г. граждански организации със седалище на територията на общината могат да кандидатстват с проектни предложения, съобщават от БНР. Програмата цели подобряването на качеството на живот, социалното включване на уязвимите групи, като стимулира прилагането на краткосрочни проекти за социални иновации с активното участие на гражданското общество.
 
Инициативата предоставя безвъзмездно финансиране от общинския бюджет на проекти за социални иновации до 5 000 лв. Идеите следва да се реализират в рамките на 8 месеца в периода 16 март - 16 ноември 2020 г. Годишният бюджет на програмата за 2020 г. е 100 000 лв. За проекти за социални иновации се приемат дейности, насочени към създаването, прилагането или реализирането на нови за Столична община идеи или процеси, които адресират потребности на уязвими групи и са значими за социалната политика на общината.
 
Създаването на Столичната програма за финансиране на проекти за социални иновации на неправителствена организации през 2018 г. е плод на съвместните усилия на страните по Споразумението за сътрудничество между Столична община и граждански организации за постигане на социална закрила и включване чрез социални услуги. Основната му цел е да се превърне в инструмент за подобряване условията за развитие на местната политика в столицата с оглед повишаване качеството на социалните услуги при спазване принципите на прозрачност и публичност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фандъкова с важни новини за изграждането на нов булевард...

Кметът на София публикува в профила си във Фейсбук важна информация за столичани. Стана ясно,че се планира направата на ...

Прочети още keyboard_arrow_right