Столичани вече получават по-подробна е-справка за местните данъци и такси

Столичани вече получават по-подробна е-справка за местните данъци и такси

Снимка: pixabay

Софиянци, които проверяват своите местни данъци и такси в сайта на Столична община, вече могат да получават по-подробна електронна справка, съобщават от администрацията.

След като през изминалите дни дирекция "Общински приходи" въведе новата версия на софтуера за местни данъци и такси (МДТ), гражданите могат да видят всички направени от тях плащания за няколко години назад.

Така се спестява необходимостта от вадене на дубликати от разписки за платени местни налози.

Собствениците, които са заявили да получават по електронна поща съобщенията си за МДТ, вече могат да променят имейл адреса, на който да пристига информацията от дирекция "Общински приходи". Досега тази възможност липсваше.

Друга новост в електронната справка е възможността да се проследи историята на декларирането – на движимо и недвижимо имущество.

С новата версия на софтуера за местни данъци и такси "Матеус", която вече е инсталирана в районните данъчни отдели на Столична община, се подобриха функциите за обработка на информацията в административните масиви.

Софтуерът бе разработен и внедрен от Информационно обслужване преди няколко години. Той позволява на общинската администрация да подобри качеството на обслужване и дава възможност за плащания на ПОС терминали в касите на данъчните служби в общините. Системата позволява лесно администриране и поддържане на регистър на гражданите, регистър и обработка на документи и декларации, задължения и плащания, осчетоводяване и отчетна дейност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гейм разработчици се събират в София за Global Game Jam – 2023...

Hardcore Game Jam е единственото събитие в София, което е част от Global Game Jam за 2023 г.  Инициативата ще се пр...

Прочети още keyboard_arrow_right