Столичен инспекторат проверява заведения за начина на изхвърляне на хранителни отпадъци

Столичен инспекторат проверява заведения за начина на изхвърляне на храните

Снимка: Столичен инспекторат

От Столичен инспекторат съобщиха, че се извършват проверки на търговски обекти, които генерират хранителни отпадъци. Проверяващите следят за спазване на изискванията за разделно събиране на различните видове отпадъци: опаковки, хранителни и битови, както и употребявано готварско олио.

Проверките в ресторанти, заведения за бързо хранене, пицарии и други показват, че има създадена от тях организация и сключени договори за предаването на отпадъците. Констатирани са и нарушения като оставяне на хранителни отпадъци до съдовете за битови отпадъци, както и замърсяване около тях.

 При всяка една проверка на управителите се дават предписания да не изхвърлят биоотпадъци и отпадъци от опаковки в контейнерите за битови отпадъци, както и да не допускат замърсяване на места за обществено ползване.

От Инспектората обясниха, че от началото на седмицата са проверени над 40 обекта в районите: Триадица, Средец, Оборище, Изгрев, Илинден, Люлин и др. За установено смесване на отпадъци и замърсяване на места за обществено ползване са наложени санкции по реда на Закона за управление на отпадъците. Съставени се 4 акта в районите "Илинден","Панчарево", "Изгрев" и "Нови Искър" за изхвърляне на отпадъци извън определените места, както и са наложени на място глоби с фиш.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В Еко-Е рали България ще участват и четири екипа от Столичен инсп......

  Четири екипа на Столичен инспекторат ще участват в 9-то издание на Еко-Е рали България. То ще протече  под ...

Прочети още keyboard_arrow_right